Hoi, wat leuk dat je mij wat beter wilt leren kennen! Ik ben Liselotte Schoo. Ter wereld gekomen in 1988 in het ziekenhuis van Den Helder en opgegroeid op Texel. Texel staat voor mij voor vrijheid en vrijheid maakt mij gelukkig. Met de fiets door het bos op weg naar eindeloze zomerse dagen op het strand. Schelpen zoeken, pantosti’s eten bij het strandhuisje en dromen onder de sterrenhemel met de bulderende zee op de achtergrond. Ik besefte pas wat ik had toen ik na 17 jaar, voor mijn studie, in een studentenstad ging wonen. De heimwee naar de zoute lucht, de wapperende wind en mijn familie maakte dat ik na 6 jaar, met veel plezier gestudeerd en gewerkt te hebben in Friesland, besloot dat het tijd was om terug te gaan naar ‘mijn eiland’. En ik ga hier nooit meer weg. 

 

Sinds 2012 ben ik terug op Texel en actief als fotograaf. Na het behalen van mijn bachelor Small Business en Retail Management volgde ik de vakopleiding van de Fotoacademie in Groningen en Amsterdam, die ik in 2015 succesvol heb afgerond. Een aantal bijzondere jaren volgde. Naast het startten van mijn bedrijf kocht ik samen met mijn man Roelf een huis en werden we trotse ouders van onze twee stoere jongens Ferre (2015) en Morris (2018). 

 

Ik ben een mensen-mens, kan goed luisteren, samenwerken en ben niet graag alleen. Ik vind het heerlijk om tijdens een fotoshoot iemand beter te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen zodat ik mensen kan fotograferen zoals ze zijn. Door het creëren van een ontspannen moment ontstaat er een waardevolle herinnering voor later.

 

Na het vertellen van mijn verhaal, ben ik heel benieuwd wie jij bent!

 

Liefs, Liselotte